En fårskalle

inte Heimo, men han hittade en skatt häromdagen. Heimo och matte var på tur i skogen och Heimo drog nån lov, han har ju börjat ta upp mer och mer spår nu, men han har fortfarande alltid koll på sin matte, i alla fall så när han kom tillbaka så skuttade han stolt med något i munnen. Matte tänkte först att det var en gammal pinne, men icke det; en fårskalle (dock skellet, men kul; njaaa det vet jag inte). Hon berömde honom mycket för sin fina skatt och slängde dit nå godis, de fortsatte turen och Heimo bärde med sig sin fårskalle, dock släppte han den mycket och tog upp den igen och matte kastade ibland dit godis och berömde han. Matte funderade under tiden hur hon sku lura av honom den utan att det blir en bytes kamp, för hon ville inte ha med den hem. Efter ett tag så tog hon upp en pinne och när han släppte den så fick hon upp den på pinnen sen tog hon på han koppel släppte ner fårskallen knöt fast Heimo i ett träd och lyckades få upp fårskallen i ett träd en bit bort. Stackars Heimo trodde han sku få söka så han stod och pep vid sitt träd, men när matte kom tillbaka så gick hon en bit kanske 10 meter med koppel sen släppte hon han och han gick inte för att söka upp den det tyckte endå matte var lite konstigt då han älskar att söka, men glad blev hon att slippa fårskallen. Något som också var kul och som visar att rätt arbetet lönar sig var ju att han inte alls vaktade fårskallen för matte.  
 
 
 
Matte har redan hittat sin skatt.
 
Annars då? jo valpkursen vart tyvärr inställd, men den skulle ha handlat om koppelträning och inkallning, så matte och Heimo tränade lite extra på det innan och när de hörde att den sku ställas in så fortsatte de träna med det, inte så mycket koppel, men lite grann. Heimo oftast när matte kallar (hon kallar ju inte på han hela tiden heller utan väljer sina tillfällen och provar också när han håller på med olika saker). Hon har kört mycket med det här som Eva Bodfäldt skriver/säger att när hunden tittar på dig ropa hans namn och spring iväg och sån businkallning har vi kört mycket och kör mycket, men matte vill också att Heimo ska ha super fin ingång vid kommandot hit, men tränar det i små små doser för att inte ställa för höga krav eller tråka ut han. I början så gjorde matte på samma sätt att ropa hit när han kollar och springa iväg, men det har utvecklas och nu har matte lärt in att han ska sätta sig på vänster sida och de fortsätter träna just på ingångar för att få det snyggt. De har också börjat träna en del på fjärrdirigering, vilket inte är det lättaste, men det är kul tycker matte. MEN som sagt så går inte matte ut och ''kör lydnadspass'' utan kör lite här och där både inne och ute. En sak som de tränat eller som kanske tillochmed bara uppkommit är det här ''tiggandet'' när han vill ha nå ska han lägga sig eller sätta sig, matte har en buse gömd under sig tex, då ska ha lägga sig för att få den och det kommer iflesta på en gång, de har också tränat på att när de busar och han släpper busen vid kommando eller att matte tar den så håller matte upp den och han får den inte förrän han sätter sig eller lägger sig inte när han hoppar. 
 
Nu väntar matte och Heimo på att få gå ut på tur, det är så mörkt ute och det tar bara längre och längre innan det ljusnar på mornarna, matte och Heimo brukar vara redo att gå runt 6 men då är det becksvart, åh vad matte längtar efter snön så att det lyser upp så att de kan gå tidigare...
 
 
Heimo 10 veckor 

Kommentera här: