Svensk lapphund = klapphund

De skriver på slk.nu (svenska lapphundsklubben i beskrivningen om den svenska lapphunden ''De är keliga och tycker om att vara nära sin familj, det är inte för inte vi lite skämtsamt brukar kalla den klapphund!''
 
 
8 veckors klapphund
 
 
5 månaders klapphund 
 
Heimo är verkligen mattes lilla klapphund och han blir bara mer och mer. Han är unghund så såklart kan han inte låta bli att börja gnaga på en ibland, men han är så gosig och blir mer och mer, förut kunde man knappt klappa han eller ha han i famn och när man la sig bredvid han på golvet så började han att klättra upp på en och gnaga och busa. Det var ju för att han inte kan låta bli att busa han ville alltid ändå vara nära och vara med men när du började klappa han eller ta han i famn då blev det bus. Han är ju fortfarande väldigt busig och han bli ju väldigt glad och uppspelt när det är andra människor som kommer och och ska hälsa så han brukar inte få hälsa förrän han lugnar sig, men det tar ett bra tag innan de kan klappa han för han blir så glad igen när han får hälsa. Det brukar också vara så att han blir så uppspelt att han racer runt dem skäller lite grann, men sen kommer och lägger sig bredvid matte tex när man möter människor när han är lös. Han har även dragit någon lov till grannarna; han springer dit skäller på dem, viftar på svansen piper som en tok lägger sig på rygg och rullar lite och sen springer tillbaka till gården. Han blir så glad att han inte riktigt vet vart han ska ta vägen tex när matte kommer hem, men hon brukar ta en buse och sätta i hans mun så springer han runt med den i munnen istället för att ha mattes arm i munnen,såklart är det ju inte så trevligt för främmande som kommer att få hundtänder på sin arm eller världens sötaste hundtryne i ansiktet. Det är träning och tålamod som gäller.  
 
 
Han vill alltid vara med sin matte och följer henne ofta som en svans inomhus 
 

 När matte bakar, diskar, lagar mat osv är Heimo alltid med på ett hörn, gärna på mattes fötter..
 
 
 
 
På sistone har han också börjat komma upp i sofforna med matte, även i sängen kan han komma och kramas ett tag, men han trivs fortfarande helst på golvet bredvid där matte är.
 
 
     
   
När matte är ute är han med
 

Kommentera här: