Det börjar bli mörkare

på mornarna, och med mörkret kommer dimman hit så det är inte riktigt läge för Heimo och matte att hänga ute med ett ben och en kaffekopp på mornarna så de har förflyttat sig till köket. De har ändrat om sina rutiner lite grann och Heimo använder sin avknapp och tar det lika lugnt i köket som han förut gjorde ute på mornarna. Annars är mornarna ganska samma de går upp runt 5 och de skuttar ut så Heimo får göra sina behov sen hänger de i köket en stund och sen äter Heimo frukost och efter det går de på morgontur i skogen och när de kommer tillbaka blir det ofta ett sök eller två och/eller bus.
 
 
Igår morse var det sök på kartan. Matte gick ut och gömde alla tre sökbusarna. Han hajar inte riktigt det där när matte skickar han på en gång att söka mer när han hittat en buse. Den lilla oranga är hans favorit och han har lite svårt att inte ta upp den, (så matte kanske måste börja med att han ska apportera busarna istället för att bara markera dem). Efter sökpasset så blev det en hel del bus innan matte och husse började slutförandet av hundgården. Sen blev det en tripp till husses föräldrar och även en tur i skogen där. 
 
 
 
Idag blev det inte heller en tidig morgontur, det blev sök och bus istället och därefter fortsatte matte att riva gamla hundgården och Heimo fick vila inne ett tag. Han har varit rätt trött idag så han har varit inne mycket och vilat, men de tog också en sväng till skogen och mot kvällen blev han pigg och tokbusig och härjade omkring ute på gården. 

Nu står den nya hundgården klar det är bara inredningen kvar. Det ska byggas en altan utanför kojan samt något mer vindskydd/tak och något mer de kan hoppa upp på. Heimo tycker ju om att ligga under saker så matte tog in ett bord som får stå tills vidare. 
 
 
 
 
Heimo inspekterar ett träd. Han hittade nog även en tjäder idag, men han visste nog inte riktigt vad han sku göra för han började tokskälla och springa efter och matte hörde när den sen lyfte igen så då hittade han nog igen den, men inte efter att den lyfte igen och när matte visslade till gnorrade han till, men kom ändå. Han är lite roligt för när han inte är så sugen på att komma på inkallning så kommer han i alla fall, men under protest genom att typ morr, gnorra till. 
 

Kommentera här: