Klippa klor, bada, torka tassar

Det har aldrig varit något problem att klippa klorna på Heimo, han fick en bra start hos uppfödarn sen har matte fortsatt på samma sätt genom att han får ligga på rygg. Sen gör matte så att hon klipper klorna på två tassar sen får han godis och gå och så tar hon två tassar lite senare och detta görs varje vecka oftast på söndagar. Det är bra att hålla efter tycker matte samt att det blir så ofta så det blir en vana så Heimo går med på det, klart ibland lite protester, men har inte varit nå större sådana mer att han skruvar lite på sig och gnager lite på klotången. 
 
Bada är inte heller nå större problem, han tycker inte att det är så roligt, men han står still. Han har provat att gå iväg lite grann, men då tar matte tillbaka han och då står han. Heimo är ju som sagt en svensk lapphund med väldigt vacker och glänsande päls och behöver inte bada så ofta för han håller sig fräsch även fast han springer i lera, vatten, jord, sand osv, men matte tycker det är viktigt så att han vänjer sig vid att bada och accepterar det så därför blir det bad ibland i alla fall.
 
Något som inte direkt är så populärt är att få tassarna torkade eller bli torkad efter han badat och mattes tålamod testas en aning när han hellre tuggar på matte än att låta henne torka han, men matte är ju inte den som ger sig i första taget, men istället för att ha en brottningsmatch så tar hon rådet från Eva Bodfäldt bland andra att använda godis. Matte gör det på olika sätt ibland lägger godis framför han så att han inte kommer åt och så torkar hon och så låter hon han ta godis när hon torkat en tass och emr efter en till osv och ibland har hon godis i handen och ger han när han är still.   
 
 
Heimo 9 veckor
 

Kommentera här: