11 månader och ...

 
3 dagar och ännu kan inte matte direkt påstå att slyngelåldern/könsmognaden varit något vidare utmärkande på Heimo; han slåss lite med brorsan och häromdagen fick han första ''skadan'' ett litet sår ovanför ögat,  (läskigt var det för först trodde matte det kom blod från ögat) han lyfter på benet och revirkissar, han hade en kort period där han stängde öronen när de sku in och gick iväg, men det har släppt. Han kan såklart fortfarande välja att inte lyssna tex när han är på nya ställen och han vill utforska. 
 
 
sprider glädje varje dag, det är en otroligt rolig och positiv hund som vill vara med och vill göra saker. ex Heimo springer iväg en bit i skogen med en boll i munnen, han vänder sig om söker mattes blick matte rycker till och skurken kommer som ett skott för att busa. Försvinner matte, stannar hon upp eller lägger hon sig ner i snön kommer han flygande, han är väldigt uppmärksam. Han kan såklart springa på egna expeditioner, men han är inte långt borta och han har ändå koll. Trots könsmognad och slyngelperioder osv tycker matte det är rätt facinerande att han är så följsam och uppmärksam som han är för han är ju tuff och trygg också. Ex om det kommer en skoter han skäller lite på den och kanske skuttar efter den en bit, men har hittills alltid följt sin matte varje gång samma när de träffar människor ute. 
 
klok som en bok, det märks när poletten trillar ner och det går fort. ex detta är en gammal händelse han var bara en liten liten skurk då, Heimo hittar en jättepinne och ska bära med den, han går något steg det går bra sen donkar han i nå sly, han stannar upp funderar och nästa steg han tar vänder han huvet så att pinnen inte tar i buskarna/träden som sticker upp och han kommer förbi. 
 
kan många olika kommandon och det som Heimo tränar på nu är att befästa fotgående och snygga ingångar. Det blir även mycket färrdirigering. Det är roligt att träna tycker både skurk och matte. 
 
helt underbar, fantastik och otrolig
 
 

Kommentera här: