Denna hund


 
 
 
är helt otrolig. Matte och Heimo har startat upp med föremålssök för ett tag sen och det har flytit på väldigt bra, han är minst sagt taggad, så han kan ibland smita iväg lite innan kommando. Matte brukar knyta fast han trampa upp en ruta och sedan sicksacka den och gömma ett föremål och de använder en speciell sökbuse som endast används vid uppletande.
 
 
Heimo skickas iväg och hittar föremålet snabbt, ibland viker han av från rutan, men hittar snabbt in igen. Imorse innan jobbet tänkte matte att hon nog skulle hinna något kort sök med skurken. Det blev två snabba sök och hon filmade även båda tillfällen även fast hon tycker det stör lite grann, men ibland måste det dokumenteras och vid andra söket skedde något som matte inte trodde sku hända på länge än. Hunden hittar snabbt föremålet och lägger sig ner så matte får snabbt stänga av filmningen och springa dit och överrösa med beröm. Helt otroligt, men ändå inte, föremålet i sig är ju ingen belöning, han gillar att söka så det är ju en sorts belöning, men det är godiset eller leken han väntar på, nu är det bara det där skallet som ska till när han hittar.
 
 
Han var lite övertaggad och sprang innan kommando, men klockrent sök, viker av en gång från rutan, men hittar tillbaka på en gång och det är även här han lägger sig, men det syns ej på videon.
 
 
Även här ett fint sök, drog en liten lov utanför rutan, men förstod och skutta in. Han stannade inte här med busen, men drog inte iväg med den heller utan lämnade och var påväg att fortsätta söka efter att han hittat den, det är markeringen som ska in, men vi får se nu hur detta utvecklas när han fic så överdrivet med belöning när han markerade med att lägga sig vid andra söket.
 
Idag har även husse skjutit in en bössa och Heimo hade legat inne och sagt voff vid första skottet och därefter hade han legat och sovit under resten av salvorna, den andra däremot stod uppe på kökssoffan och gnällde, han blir ju taggad av skott och skurken bryr sig inte. En annan rolig parentes, häromdagen satt matte och kollade på mentaltest på youtube och blev lite inspirerad och kände att hon måste testa en grej så hon tog ett lakan under armen och traskade ut på gården och sa till husse släpp ut Heimo när jag hoar, sen gick hon in i skogen och satte på sig lakanet och började hoa, och blev sen helt tyst och började röra sig mot huset. Heimo var snabb på att märka ''spöket'' och började gapa, men mer av vakt inte så mycket rädsla han sprang dit med hög svans, men avvaktade och husse följde med och var ju också tvungen att titta vad den tokiga matten nu hade hittat på, han gic mot spöket och Heimo skuttade fram och märkte snabbt vem det var där, men han gick inte fram förrens han fattade vem det var. Matte kunde inte riktigt vänta på att Heimo får åldern inne för mentaltestet och var tvungen att testa spöket i alla fall. 
 
 
Fick även ett tips från vår bästa vän programmet att träna in lyra, vilket matte och Heimo gjorde igår och han blev riktigt trött och nöjd av det. 
 
 
 
 
Kan även bjuda på en annan filmsnutt när Heimo letar matte i skogen. (Nu när matte lärt sig hur man laddar upp filmer)

Kommentera här: