Klok hund, stolt matte

 
 
 
 
Heimo och matte var på miljöträning som ven kan kallas mentaltest. Heimo och matte bor i skogen och Heimo spenderar den absolut största delen av sin tid där, och även om han ska spendera största delen av tiden där måste han ju ändå fungera på andra plaster. På fredag drog matte och Heimo till mattes mamma ''stadsmiljö'' det blev inte att de drog till citykärnan utan de hängde på mattes mammas område. Meeeeen det är då nog träning för skurken, mycket folk och hundar. Matte har ju bävat lite, men det sku hon inte ha behövt, på deras koppelpromenader gick Heimo utan att dra i kopplet och skällde inte på varken människor eller hundar, han gav ifrån sig nå pip åt nå jmt hundar som stod och skällde på han samt när de var ute på mattes mammas innergård kom det en arg jack russel som skällde som en tok och då skällde han lite grann, men det var först efter att den andra gapat en längre stund. Han gapade ju också när han hoppade ur bilen samt när han kom ut genom matte mammas dörr, men det är ju som första intrycket när han ser allt det är som att han ska berätta här kommer jag! Det avr samma när vi var hon veterinären (hos Heimos uppfödare)  när han kommer dit gapar han och sen när han går är han tyst. 
 
 
Han skötte sig så bra och matte var såååå imponerad av sin unghund. MEEEEEn en sak är säker, matte tänker aldrig flytta till sån bebyggelse, det dammar från asfalten/gruset, det är smutsigt och skräpigt, hon får vara nervös när han går i gräset att han ska få glas i tassarna, de såg välldans mycket glas, folk och hundar överallt, näää nog trivs de bäst på landet i skogen där hunden får springa fritt och det alltid finns saker att pyssla/jobba med.
 
När de kom hem så badade matte Heimo, så nu ska matte och den rena glänsande hunden ut i skogen. Matte kom förövrigt på en smart sak att ha koppel och ett smalt halsband och knyta fast han i duschen, när han badas, inte för att han går någonstans, men det är som en säkerhet och speciellt när han är färdig blir han lite ivrig och vill gå och då kan matte i lugn och ro trycka bort lite (mycket) vatten från tassarna/benen och så kan hon hålla draperiet för så han får skaka bakom det. 

Kommentera här: