Den svenska lapphunden och värmen.

 
Heimo och matte försöker passa på att gå ut tidigt så de ska slippa den värsta värmen, men lite värme är ändå varmt tycker Heimo. 
 
 
Paus
 
  
 
 
Matte badade Heimo igår för att få bort lite päls, det fick bli såpa för de hade inget hundschampoo, men lika bra var då det och de var i utebastun vilket passade Heimo perfekt. Bada är inte hans favoritaktivitet, men han har alltid accepterat det, men denna gång var det som han nästan tycke att det var trevligt. 
 
 
Matte har tagit på sig att renovera en rastplats så innan dess passar de på att ha det som borst bord. Blir perfekt höjd för att borsta en skurk. 
 
 
Häromdagen när matte och Heimo var på tur, träffade de bambi. (Heimo har ju på senare tid börjat tagga till rejält på rådjur och följer dem en bit om han är lös.) Matte såg bambi på håll så då tänkte hon göra ett expriment, hon kopplade Heimo och de närmade sig bambi som inte alls hade märkt dem, när de kom närmare skuttade bambi snabbt iväg och Heimo blev taggad, matte fortsatte att ha Heimo i band kanske 10 meter och därefter steg hon in på en stig i motsatt riktning som rådjuret och kopplade lös, vad gjorde då den taggade lapphunden? .....
Den taggade lapphunden följde sin matte, utan att hon ens kommenderade han det. Heimo är en följeslagare.
Matte är inget stort fan av bambi, dessa förbenade rådjur har kommit till norr med fästingar, vilket resulterade i en fästing på Heimo förra året, så nu har matte satt fästingdroppar, så hoppas det håller de obehagliga krypen borta. 
 
 
 
 
Heimo tappade sin boll ner i ett stup och bollen rullade såklart längst ner. Heimo tvekade inte en sekund utan satte efter med smidighet och finess.
 
 
 
Men det tog på krafterna att springa upp för stupet.
 
 
 lite koppelträning ibland
 
 
Matte har börjat jobba efter en lång ledighet så då får Heimo hänga mycket med hussarna.
 
 
 Heimo hänger med och eldar i renhagen, han är verkligen det ultimata sällskapet när man pysslar på ute.