Den svenska lapphunden - den trogne följeslagaren

 
och Heimo är inget undantag. Han är den ultimata kompisen och följeslagaren som är på, på det mesta och anpassar sig efter det som händer och sker. 
 
 
Heimo, matte och husse tog en liten tur till fjällen. De begav sig till ett ställe där det inte är så mycket människor på sommaren (de träffade inte på någon) vilket var väldigt skönt:) De såg dock spår av människor från vintern (avföring) Det är så äckligt och dumt att människor inte städar upp efter sig, och Heimo är ju snabb som en kobra och fenomenal på att hitta sånt och såklart hann han få i sig lite grann,,, Det är tur att Heimo inte är en sån som rullar i skit för då hade de fått problem,, men som tur var så var det på andra sidan sjön och inte där de hade sitt läger så de träffade bara på avföring på ett ställe.. så på tillbakavägen fick han vara i band när de gick förbi stället där de hittat skiten,,,
 
Genom att det inte var nå människor och inte heller nå djur med ungar så fick Heimo vara lös hela tiden förutom i början nära vägen. Matte hade ju förberett sig med baggenlinan och sele, men när de gått en liten bit så knäpptes linan av och han fick skutta fritt. Heimo vill vara nära och med så han håller sig alltid (oftast) på lagom avstånd, ibland kan dock husse tycka att han är lite för närgången,,, Han är så otroligt lätt att ha med sig då han vill vara med och nära. Han tar det lugnt när det är tid för det och han jobbar på när det är tid för det. Det blev Heimos första tältnatt vilket han klarade perfekt, på kvällen började det spöregna och åska så då låg han och sov i förtältet och när det var dags för att sova så sov han i tältet och myste på. Vissa hundar kan ju bli lite tokiga i tält speciellt när det är första gången, men inte skurken han var nöjd och belåten.
 
Det var knappt nå mygg till en början inte heller i förtältet, men sen när regnet slutat kom de och när husse och Heimo gick ut på natten och fiskade hade det varit en myggsvärm på skurkens nos och runt ögonen, nog för att han klarar mygg bra och bryr sig inte destomer förutom när de är i öronen så tycker matte det är lite i det värsta laget när det är sådär och för henne är det en självklarhet att han ska få sova i tältet. 
 
 
 
 
 
 
 Han tar det lugnt när tillfälle ges.
 
 
 
 
Heimo låg och sov i förtältet trots åska och spöregn,,
 
 
Sen när det var dags för natti så fick han såklart sova i tältet.
 
 
 
Heimo hittar en vacker torrfura
 
 
smyger fram
 
 
Heimo är lika facinerad av vackra träd som sin matte, så de undersöker den vackra torrfuran tillsammans
 
 
 
 
Vattenpaus och bus i en bäck
 
 
Han hängde med husse 
 
 
 
 
Han inspekterade sin omgivning
 
 
Morgonfiske,, och den svenska lapphunden är såklart med
 

 
Husse och Heimo styr morgonkaffe
 
 
 
 
På väg tillbaka
 
 
 
 
 
Heimo visar vägen
 
 
smidig och spänstig är vad den svenska lapphunden är
 
 
 
 
 
 
Kommer ni??
 
På vägen upp och ner gick de genom en väldigt vacker skog
 
 
 
 
 
 Heimo är så lättsam och nöjd när han får vara med, han är mattes trogne följeslagare och bästa vän.
 

Kommentera här: