Matte vart ska du?

 
 
 
 
Imorse när matte åkte till jobbet flög Heimo upp i kökssoffan för att se vart matte tog vägen,,,,kanske sku man bli naturbevakare eller hundförare så man fick ha med hunden på jobbet?! Matte har ju iofs gått ner i tid så de får mer tid tillsammans, men ändå nog hade det varit fint att få jobba med hund också. Nåväl matte och Heimo har iaf bra med tid både på morgonen och eftermidda/kväll att hitta på någon aktivitet. Idag på morgonen blev det lite sök. Han hittade på en gång och var tillåmed påväg med sökbusen för matte var inte nog snabb med belöningen och den var inte nog rolig heller. I andra söket så markerade han med att sätta sig ner och rörde knappt busen. Han är väldigt taggad att söka och han det märks att han associerar koppel och sökbuse till något kul. Det är lite roligt det där just med kopplet han är aldrig svår att koppla och det är väl just därför att det bara händer roliga saker då. Han har det när han ska till skogen vid huset (måste gå över en bäck och matte vill inte att han ska flyga i så koppel är på då) när det är sök på gång. Ja iofs så har han ju också koppel när det bär iväg till nya ställen förutom när det är skog, men det besvärar han inte heller. 
 
 
 
Ett litet klipp på skurken när han var ca 12 veckor.

Denna hund


 
 
 
är helt otrolig. Matte och Heimo har startat upp med föremålssök för ett tag sen och det har flytit på väldigt bra, han är minst sagt taggad, så han kan ibland smita iväg lite innan kommando. Matte brukar knyta fast han trampa upp en ruta och sedan sicksacka den och gömma ett föremål och de använder en speciell sökbuse som endast används vid uppletande.
 
 
Heimo skickas iväg och hittar föremålet snabbt, ibland viker han av från rutan, men hittar snabbt in igen. Imorse innan jobbet tänkte matte att hon nog skulle hinna något kort sök med skurken. Det blev två snabba sök och hon filmade även båda tillfällen även fast hon tycker det stör lite grann, men ibland måste det dokumenteras och vid andra söket skedde något som matte inte trodde sku hända på länge än. Hunden hittar snabbt föremålet och lägger sig ner så matte får snabbt stänga av filmningen och springa dit och överrösa med beröm. Helt otroligt, men ändå inte, föremålet i sig är ju ingen belöning, han gillar att söka så det är ju en sorts belöning, men det är godiset eller leken han väntar på, nu är det bara det där skallet som ska till när han hittar.
 
 
Han var lite övertaggad och sprang innan kommando, men klockrent sök, viker av en gång från rutan, men hittar tillbaka på en gång och det är även här han lägger sig, men det syns ej på videon.
 
 
Även här ett fint sök, drog en liten lov utanför rutan, men förstod och skutta in. Han stannade inte här med busen, men drog inte iväg med den heller utan lämnade och var påväg att fortsätta söka efter att han hittat den, det är markeringen som ska in, men vi får se nu hur detta utvecklas när han fic så överdrivet med belöning när han markerade med att lägga sig vid andra söket.
 
Idag har även husse skjutit in en bössa och Heimo hade legat inne och sagt voff vid första skottet och därefter hade han legat och sovit under resten av salvorna, den andra däremot stod uppe på kökssoffan och gnällde, han blir ju taggad av skott och skurken bryr sig inte. En annan rolig parentes, häromdagen satt matte och kollade på mentaltest på youtube och blev lite inspirerad och kände att hon måste testa en grej så hon tog ett lakan under armen och traskade ut på gården och sa till husse släpp ut Heimo när jag hoar, sen gick hon in i skogen och satte på sig lakanet och började hoa, och blev sen helt tyst och började röra sig mot huset. Heimo var snabb på att märka ''spöket'' och började gapa, men mer av vakt inte så mycket rädsla han sprang dit med hög svans, men avvaktade och husse följde med och var ju också tvungen att titta vad den tokiga matten nu hade hittat på, han gic mot spöket och Heimo skuttade fram och märkte snabbt vem det var där, men han gick inte fram förrens han fattade vem det var. Matte kunde inte riktigt vänta på att Heimo får åldern inne för mentaltestet och var tvungen att testa spöket i alla fall. 
 
 
Fick även ett tips från vår bästa vän programmet att träna in lyra, vilket matte och Heimo gjorde igår och han blev riktigt trött och nöjd av det. 
 
 
 
 
Kan även bjuda på en annan filmsnutt när Heimo letar matte i skogen. (Nu när matte lärt sig hur man laddar upp filmer)

En svensk lapphundsvalp

I orörd gammelskog, bara stormen som har härjat lite...
 
 
Tänkte undersöka lite häruppe...
 
 
 
Skogen är vacker och det är Heimo också!
 
 
 
 
Vad finns här?
 
 
 
och därnere?
 
 
och där inne?
 
 
där uppe?
 
 
Lite modell också
 
 
Nu får det räcka...
 
 
 
 
Blåbär är gott
 
 
lite skeptisk är han allt mot röken, men
 
 
 
det är mysigt att hänga vid elden med matte och husse.