Mr Matvrak

 
Herr Heimo har aldrig ratat mat och nu när han gått upp i vikt och storlek så har maten ökat i takt med den växande hunden. Han får färskfodret Pondus två ggr per dag (ofta får han också en liten klick på kvällen) Han äter torrfodret som belöningsgodis och de brukar även få nån näve torrfoder när matte lämnar dem i hundgården. Ibland har Heimo också tur att han får lite leftovers från Isku och häromdagen råkade han få tag på nästan hela Iskus potion. Matte delar på dem när de ska äta så att Isku ska få äta ifred utan Heimos inblandning, men häromdagen hade matte glömt att kolla om han ätit upp så när Heimo och matte kommit tillbaka från morgonturen så skuttade Heimo glatt in i köket och började äta från Iskus matskål, men han åt jätte sakta och tittade på matte medans det var som att han visste att det inte var riktigt rätt,,, men inte gick det nån nöd på honom, det är gott med mat säger Heimo. Han är ju så fin i kroppen och en väldigt aktiv hund så det gör ju inget om han får lite extra här och där,,,,
 
 
träning på skidspåret, Heimo vill gärna ha sin buse han har fått en ny som han drar med överallt.
 
 
Hej, ge mig min buse!
 
Tack nu drar jag!,,
 
 

En svensk lapphund

 
ute på tur.
 
 
Ut på tur, aldrig sur;)

SLOM har HOFF

vilket betyder : Svensk lapphund och matte har husse och finskspets fritt. Husse har åkt iväg på toppjakt och Isku ska vara på semester i helgen så matte och Heimo får lite quality time som är ytterst nödvändigt tycker matte. 
 
 
 
Deras helg har startat utmärkt, men morgonmys inomhus och sen skogstur. När de kom in efter turen blev det lite bus följt av godis- och föremålssök inomhus. Matte blev så nöjd när de var i skogen för skurken släppt en bajskorv som han hittat när matte sa till, de har ju kämpat länge och kämpar fortfarande med Heimos bajsätande,,, På sista tiden har matte börjat jaga iväg han och säga åt han när han börjar gräva fram bajs och ger han godis direkt när han slutar, men han brukar aldrig släppa om han väl fått tag på en korv, men idag gjorde han och matte blev så glad:) De har också tränat en del på fjärrdirigering i skogen samt på kommandot; stopp. Vallhunden i Heimo visar sig bland annat på han fina läggande och han får till det där snygga snabba när han är fokuserad på sin uppgift, men när det är annat som hägrar så går det lite segare, men han lägger sig, och det är ju också förståligt han är ju så ung än. 
 
 
En bild från valpkursen på en fokuserad unghund, så ska det se ut;) Det är väldigt upplyftade att träna med Heimo för han är så positiv och arbetsvillig.