Heimo Hårfager på viltspår

 
Igår var det första kurstillfället med hund på viltspår och eftersökskursen som Heimo och matte går. När de kom dit där de sku vara så fick skurken vara kvar i bilen medan de la spår varken matte eller Heimo har varit med om spår så det var spännande för dem båda. De la blodspår och drog en äklgklöv i spåret och satte snittslar så de sku se vart spåret gick. När de var färdiga med Heimos och en annan hundsspår så kommer renen och springer över Heimos spår, det kanske inte var den bästa förutsättningen för en hund som ska spåra första gången att den har en ren som korsar spåret, men de visste ju om det så om han viker av sa kursledaren att matte sku korrigera.
 
Sen medan spåren sku ligga så hämtade matte skurken från bilen så han sku få lite miljöträning, Han gapade lite när han kom ur bilen (han måste ju påkalla allas uppmärksamhet och berätta här kommer jag). Han skällde även en del på hundarna han ville så gärna busa med dem, den enda hunden han fick hälsa på var en liten jämthundsvalp och då sku han förstås busa på en gång. Däremot fick han hälsa på fler människor. Han fick väldigt mycket beröm för sin vackra päls (han är ju Heimo Hårfager så) samt för sitt fina och glada sätt och även för att han är så fin utseendemässigt. Det pratades även en del utställning och det ska tydligen vara en nationell utställning där på orten i sommar, så vi får väl se hur det går när han ska ställas när det är kennelträff om han ska ställas där också.  
 
När det var dags för Heimo att spåra så visade han stor nyfikenhet för blodet och snosade mycket på starten och matte peppade han åt rätt håll så han inte sku fastna där. Han gick med nosen i backen hela vägen och följde spåret bra och vek inte av där renen gått. Han hittade klöven och var nyfiken och matte peppade han och han blev lite väl ivrig och sku försöka bära den till rastplatsen. Det var en hel älgklöv så den var tung och stor och alldeles för stor för en lapphundsmun men skruken gjorde sitt bästa, men till slut fick han lämna den. Matte blev lite nojig att han sku få fel i munnen om han sku bära den hela vägen. 
 
Det var riktigt bra och kul tyckte både matte och skurk så det blir fler tillfällen och matte ska börja lägga nå spår hemma också. Det är så nyttigt med miljöträning också och matte är väldigt nöjd att hon hittade och anmälde sig till kursen. De får ju också ta del av andras erfarenheter också vilket är jätte intressant tycker matte. 
 
Annars då?
 
Jo det är ju vårflod och översvämming här så de kan inte gå i skogen här hemma utan måste åka en liten bit för att komma någonstans där det är någolunda torrt (eller där man kan ta sig ut utan att bada). Det blir mycket koppelträning efter vägen något som matte tycker är sååå tråkigt. Det blir också en hel del bus och träning på gården, vilket är kul för både Heimo och matte. Det blir också en hel del häng ute på gården, nu när gårdsjobbs säsongen drar igång. (det är alltid jobb på en gård men på våren/sommarn är det alltid mycket mer)
 
 
 
 
i skogen baki husses föräldrar