Vacker hund i vacker skog

 
och matte tog förstås inte med den riktiga kameran,,,Det var riktigt dumt för det hade blivit riktigt fina bilder när solen också valde att vara med, men men de njöt av turen i den vackra skogen i alla fall. 
 
 
 
 
Just efter myren är skogen rätt tät
 
 
men sen öppnar den sig..
 
 
De hade kunnat stanna hela dagen om det inte var för att matte sku fara på jobbet...
 
Idag nu på morgonen är det mörkt och spöregn, hoppas de hinner ljusna lite så de kan ta en sväng i skogen innan matte ska iväg,,,,

Förändrand sovplats

Heimo har ju under en tid sovit med matte i vrummet; matte har legat på madrass och Heimo har oftast sovit på olika ställen runt madrass och ibland trängts med matte på madrassen. Men nu tyckte matte det var dags att förflytta sig upp på övervåningen till sovrummet. De provade fr mån-tis, men Skurken var för skurkig så de gick ner igen, men i natt har de sovit där hela natten. Heimo har legat vid fotändan på sängen och på mattes sida nedanför sängen för husse säger inga hundar i sängen (och matte säger när husse har jobbvecka då är det ingen som vet var hundarna sover).
 
Just nu väntar Heimo och matte på att husse ska komma för de ska på en längre tur i skogen innan matte ska på jobbet,,,Isku skadade sig i måndags på jakten och fick sy flera stygn och måste vila nu ett tag så då kanske Heimo och matte ska följa med på ''jakt'' i helgen. (alltså att matte och Heimo följer med på en dag i skogen, de kan ju inte följa med när Isku jagar för han springer för långt och då kanske Heimo försvinner också, inte för att matte tror att det sku hända, men man vet ju aldrig. När han är vuxen blir det ju nå helt annat och då kan matte och Heimo också bli med. Det är ju kul om man någongång kan dra på tur alla tillsammans.
 
 
Heimo 5 månader på bilden, snart är han 7 månader, (9 okt) tiden går fort. 

Klippa klor, bada, torka tassar

Det har aldrig varit något problem att klippa klorna på Heimo, han fick en bra start hos uppfödarn sen har matte fortsatt på samma sätt genom att han får ligga på rygg. Sen gör matte så att hon klipper klorna på två tassar sen får han godis och gå och så tar hon två tassar lite senare och detta görs varje vecka oftast på söndagar. Det är bra att hålla efter tycker matte samt att det blir så ofta så det blir en vana så Heimo går med på det, klart ibland lite protester, men har inte varit nå större sådana mer att han skruvar lite på sig och gnager lite på klotången. 
 
Bada är inte heller nå större problem, han tycker inte att det är så roligt, men han står still. Han har provat att gå iväg lite grann, men då tar matte tillbaka han och då står han. Heimo är ju som sagt en svensk lapphund med väldigt vacker och glänsande päls och behöver inte bada så ofta för han håller sig fräsch även fast han springer i lera, vatten, jord, sand osv, men matte tycker det är viktigt så att han vänjer sig vid att bada och accepterar det så därför blir det bad ibland i alla fall.
 
Något som inte direkt är så populärt är att få tassarna torkade eller bli torkad efter han badat och mattes tålamod testas en aning när han hellre tuggar på matte än att låta henne torka han, men matte är ju inte den som ger sig i första taget, men istället för att ha en brottningsmatch så tar hon rådet från Eva Bodfäldt bland andra att använda godis. Matte gör det på olika sätt ibland lägger godis framför han så att han inte kommer åt och så torkar hon och så låter hon han ta godis när hon torkat en tass och emr efter en till osv och ibland har hon godis i handen och ger han när han är still.   
 
 
Heimo 9 veckor