Antibiotika och koppeltvång

har varit Heimos verklighet i 5 dagar, men nu är det slut på det, nog för att matte har haft han utan koppel en del iaf. Varför det då? jo tydligen tror dessa hundar att de är hundkampare och har slagits igen och denna gång rejält den fisnka spetsen fick sy i skallen, samt blev rakad bakom ena örat och under ena ögat. Det svenska lapphunden däremot haltade rejält på ena frambenet och hade även en hål där från en tand så han blev ordinerad antibiotika, smärtstillande/antiinflamatoriskt och vila. Han ska äta smärtstillande/antiinflamatoriskt ytterligare 5 dagar och ska ta det lite på det lugna, men han haltar inte och såret läker fint så han får vara lös iaf, men kortare turer med mer tankearbete istället för fysiskt arbete. Heimo är ju van att vara väldigt aktiv så de senaste dagarna har han varit pigg och lite extra busig så matte har fått hitta på lite lugna tankeaktiviteter, de har tränat lite nosarbete inomhus samt apport och skall matte säger prata.  
 
 
 
Liten och ynklig
 
 
Dagen efter deras slagsmål var Heimo så ynklig sov mest och haltade grovt.
 
, Det blev veterinär på morgonen efter deras sammandrabbning såhär såg såret ut, det har gått bra att tvätta, men matte har däremot fått passa han från att slicka där, hon har inte velat ha krage då de provat och Heimo har blivit lite från vettet och försökt krafsa av den vilket matte tänker inte är något bra för såret så då har det varit lättare att säga åt han när han slickat och avleda så har han slutat . 
 
 
 
 
Äntligen slipper jag koppel:)
 
 
Såklart fick Heimo ta med favoritbollen på tur..
 
 
plötsligt släpper han bollen och börjar spåra nå, matte ska gå och titta vad han hittat, neeej björnen har vaknat, matte kallar in skurken, Heimo vill fortsätta spåra och springer en bit till, men matte ropar igen då kommer han motvilligt skäller lite för att visa sitt missnöje! Du ska inte bli nån björnjägare säger matte, det blir att avbryta den morgon promenaden för matte vill inte att Heimo ska spåra upp nån hungrig björn som just kommit från idet.
 
 
 
 :)
 
 
 
så kan det gå...
1 Elin:

skriven

Åh vad tråkigt!

Svar: jo, inte roligt när de ska bråka....
Heimo

Kommentera här: