Hedemora hönsen och hunden Heimo del 3

 
Matte vet inte om det kommer någon till del, men nu (eller har varit så ett tag) har det i alla fall blivit så att han inte går till hönorna, han ignorerar dem eller bryr sig inte om dem, även om han inte gör något på gården (att matte ej aktiverar han) så går han ej dit. Han är med matte och husse på gården och hänger med dem eller ligger någon annanstans där han har uppsikt. 
 
Han är ganska klok och slipad så han vet att om han härjar med hönsen åker han in, samt så vaktar den finska spetsen hönorna, direkt om Heimo är på väg dit börjar han skälla som en galning han gör det även om Heimo inte är på väg dit utan även om han kollar mot deras gård. Det kan ju också vara så att de inte är lika intressanta som i början, hur som helst så funkar det. Det är väldigt kul för då får han vara ute och hänga med matte mest hela tiden, igår när matte målade stall låg han utanför och hade koll och sen kom han in i stallet och la sig och sov. Det nyfikna svenska lapphunden kan ju däremot inte låta bli att undersöka det mesta så färg och Heimo resulterade såklart i ''färgskiftningar'' i pälsen,,, (inte så mycket dock)
 
 
 
Annars då?
 
Örondroppskuren är avslutad,, skönt tycker både matte och Heimo. Det har ändå gått bra även fast det varit lite knixigt ganska ofta så har matte fått sätta morgon och kväll. 
 
Sen har matte varit borta från Heimo några dagar (andra gången i hela Heimos liv)och Heimo fick nöja sig med husse. Det hade gått bra, men skurken hade tydligen letat matte en hel del. De hade också besök av två vallhundar som Heimo fick leka med, dock hade den ena vallat Heimo så hårt att han inte ens fick ta ett steg, då hade den andra vallhunden sagt ifrån åt den som vallade så de hade kunnat leka lite. Matte tycker det är bra att han får träffa lite bestämda surtikar.
 
 
 Heimo i bärskogen förra året, får se om det blir nå bär i år,,, Det blir iaf bärplockning...
 
Ut på tur aldrig sur!

Kommentera här: