SLOM har HOFF

vilket betyder : Svensk lapphund och matte har husse och finskspets fritt. Husse har åkt iväg på toppjakt och Isku ska vara på semester i helgen så matte och Heimo får lite quality time som är ytterst nödvändigt tycker matte. 
 
 
 
Deras helg har startat utmärkt, men morgonmys inomhus och sen skogstur. När de kom in efter turen blev det lite bus följt av godis- och föremålssök inomhus. Matte blev så nöjd när de var i skogen för skurken släppt en bajskorv som han hittat när matte sa till, de har ju kämpat länge och kämpar fortfarande med Heimos bajsätande,,, På sista tiden har matte börjat jaga iväg han och säga åt han när han börjar gräva fram bajs och ger han godis direkt när han slutar, men han brukar aldrig släppa om han väl fått tag på en korv, men idag gjorde han och matte blev så glad:) De har också tränat en del på fjärrdirigering i skogen samt på kommandot; stopp. Vallhunden i Heimo visar sig bland annat på han fina läggande och han får till det där snygga snabba när han är fokuserad på sin uppgift, men när det är annat som hägrar så går det lite segare, men han lägger sig, och det är ju också förståligt han är ju så ung än. 
 
 
En bild från valpkursen på en fokuserad unghund, så ska det se ut;) Det är väldigt upplyftade att träna med Heimo för han är så positiv och arbetsvillig. 

Kommentera här: